Kalvespyd med Bulgursalat
Forb. tid 45 min
Tilb. tid 45 min
Ret Hovedret
Køkken dansk
Antal 2 personer
Ingredienser
- 275 g Kalvefars fra slagteren
- 1/2 stk Rødløg
- 2 fede Hvidløg
- 1 bdt Persille
- 2 stk Grillspyd
- 1 tsk Salt, Peber 0,5tsk af hvér
- 1 tsk Paprika
- 100 g Bulgur
- 4 spsk Græskarkerner Ristede
- 10 stk Korianderblade Friske og økologiske
- 25 stk Mandler Hakkede
- 0,5 stk Rød Peberfrugt
- 0,5 stk Gul Peberfrugt
- 1 stk Citronsaft
- 2 spsk Citronolie
Grøntsagsfond
- 2 dl Kogende vand
- 1 tsk Salt
- 0,5 tsk Peber
- 0,5 tsk Timian
- 1 tsk Karry
Sådan gør du
- Rødløg og hvidløg hakkes fint og puttes op i en skål sammen med kalvefarsen. Persille hakkes og sammen med krydderierne tilsættes de i skålen. Farsen røres godt sammen, gerne med hånden. Stilles tildækket i køleskab i 10 minutter.Forvarm ovnen på 200c. Og gå videre med at sætte en gryde over på komfuret med vand og tilsæt lidt salt og bulgur. Koges i ca. 15minutter. Når skallerne åbner sig, er de færdige. Vandet sigtes fraTag farsen ud af køleskabet og ælt den igennem igen. Farsen formes til kugler, og sættes på grillspyddene. Beklæd et ovnfast fad med lidt rapsolie, og læg grillspyddene med kalvefarsen på. Bages midt i ovnen i ca. 20 minutter. til en opnået kerne stegetemperatur på 80c. Peberfrugterne hakkes gerne en smule groft, så de får struktur. Mandlerne hakkes på samme måde. Græskarkernerne tør ristes på en stegepande, 2minutter er nok, med jævnlig omrøring. Bulgurrene tages nu op fra sigten, Grøntsagsfonden tilberedes som beskrevet under ingredienser, røres rundt, og hældes ud over bulgurrene. Lad det gerne stå og trække i 3minutter. Overskydende væskes hældes fra. Peberfrugter, græskarkerner og mandler blandes i bulgurrene, og citron-olivenolie hældes henover. Kalvespyddene tages ud af ovnen og anrettes på to tallerkener. Pyntes med friske økologiske korianderblade.
Keyword Bulgur, Kalv